• Jadłospis


      • 20. - 26. maj

        • Poniedziałek
          20. 05.
        • Posiłek 1
          kakao (mleko), chleb dyniowy z masłem ( mleko, gluten), parówka na gorąco, papryka, szczypiorek, herbata ziołowa
        • Posiłek 2
          zupa z grochowa z ziemniakami (seler, gluten), racuchy z jabłkami i cukrem pudrem (jajka, gluten, mleko), kompot wieloowocowy
        • Posiłek 3
          banan, wafle ryżowe
        • Wtorek
          21. 05.
        • Posiłek 1
          płatki owsiane na mleku (mleko, gluten), bułka wieloziarnista z masłem (mleko, gluten), ser żółty, pomidor, herbata z cytryną i miodem
        • Posiłek 2
          zupa szczawiowa z ryżem (seler, gluten), ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony (jajka, gluten), sałata ze śmietaną (mleko), woda niegazowana
        • Posiłek 3
          kisiel z żurawina, chrupki kukurydziane
        • Środa
          22. 05.
        • Posiłek 1
          kawa z mlekiem (mleko), chleb wieloziarnisty z masłem (mleko, gluten), kiełbasa krakowska, rzodkiewka, szczypiorek
        • Posiłek 2
          zupa selerowa z ziemniakami (seler, mleko, gluten), łazanki z mięsem, sok owocowo-warzywny
        • Posiłek 3
          bułka maślana (mleko, gluten, jajka), jabłka
        • Czwartek
          23. 05.
        • Posiłek 1
          płatki ryżowe na mleku (mleko, gluten), chleb graham z masłem(gluten, mleko), pasta z sera białego i jajka (mleko), ogórek kiszony, herbata owocowa
        • Posiłek 2
          zupa dyniowa makaronem (seler, gluten), kasza jęczmienna, pieczeń w sosie żurawinowym, buraczki, kompot z czarnej porzeczki
        • Posiłek 3
          jogurt typu greckiego (mleko) z owocami i miodem
        • Piątek
          24. 05.
        • Posiłek 1
          płatki żytnie na mleku (mleko, gluten), chleb ziarnisty z masłem (mleko, gluten), pasta mięsna z ciecierzycą, papryka, szczypiorek, herbata z cytryną i miodem
        • Posiłek 2
          zupa pomidorowa z zacierką (seler, gluten, mleko), ziemniaki z koperkiem, ryba w cieście (gluten, jajka, ryba), surówka z pora, jabłka i marchewki, kompot aroniowy
        • Posiłek 3
          ciastka owsiane (gluten, jajka), pomarańcza
        • Sobota
          25. 05.
        • Nieczynna
        • Niedziela
          26. 05.
        • Nieczynna
      • Alergeny

        OZNACZENIA ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH;
        1 zboża zawierające gluten,
        3 jaja i produkty pochodne,
        4 ryby i pochodne,
        5 orzechy,
        6 soja i pochodne,
        7 mleko i pochodne,
        9 seler,
        10 gorczyca,
        11 sezam,
        13 łubin,
        14 mięczaki
    • Kontakt

      • Przedszkole Publiczne Układanka
      • 55-010 Święta Katarzyna, ul. Dąbrowskiego 3
      • przedszkole.katarzyna@gmail.com
      • 71 311 62 46
      • tel. 601776195 e-mail: dyrektor.katarzyna@gmail.com
      • tel. 601776185 e-mail: wicedyrektor.katarzyna@gmail.com
      • tel. 601776198 e-mail: intendent.katarzyna@gmail.com
      • e-mail: ksiegowosc.katarzyna@gmail.com
  • Dokumenty

                

    Partnerzy