JADŁOSPIS
21- 25 maja 2018 r.

Poniedziałek 

ŚNIADANIE:
płatki jęczmienne na mleku, chleb dyniowy z masłem, pasta z udka wędzonego, papryka,        szczypiorek, herbata ziołowa  
OBIAD: 
zupa górska, gołąbki b/zawijania w sosie pomidorowym, jabłko, kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: 
pieczywo żytnie, kiwi

Wtorek

ŚNIADANIE: 
kawa inka z mlekiem, bułka razowa z masłem, pasta z sera białego i wędliny, ogórek kiszony    
OBIAD: 
zupa koperkowa z ziemniakami, makaron, pieczeń wieprzowa w sosie musztardowym,         surówka z por, jabłka, marchewki i pestek dyni, kompot aroniowy              
PODWIECZOREK: 
galaretka z żurawiną, chrupki kukurydziane

Środa

ŚNIADANIE: 
płatki owsiane na mleku, bułka razowa z masłem, sałatka z dorsza wędzonego, jajka, ogórka kiszonego i szczypiorku, herbata z cytryną i miodem                                  
OBIAD
żurek z ziemniakami na wędzonce, kotlety ziemniaczane z sosem pomidorowym,                buraczki z jabłkiem, kompot z czarnej porzeczki                            
PODWIECZOREK: 
truskawki, biszkopty

Czwartek

ŚNIADANIE: 
płatki orkiszowe na mleku, bułka graham z masłem, pasta z fasoli i pomidorów,                herbata miętowa        
OBIAD: 
rosół z makaronem, ziemniaki z koperkiem, udko pieczone, marchewka z groszkiem,             kompot wieloowocowy                              
PODWIECZOREK: 
banan, wafle ryżowe

Piątek

ŚNIADANIE: 
kasza manna na mleku, chleb żytni z masłem i serem żółtym, pomidor, szczypiorek,          herbata z lipy
OBIAD: 
zupa pomidorowa z zacierką, ziemniaki z koperkiem, ryba w panierce, sałata ze śmietaną,              woda z cytryną                           
PODWIECZOREK: 
ciastka owsiane, jabłko

Zastrzegamy sobie możliwość zmian w jadłospisie!

Realizacja strony Mateusz Russak - 2015